Uzakdoğu piyasasındaki öne çıkan borsalardan OKX, delist etmeye karar verdiği 17 spot kripto işlem çiftini duyurdu.
Delist nedenini de belirten OKX, likiditeyi yeniden ayarlamak için tam 17 işlem çiftini 27 ve 30 Ekim tarihlerinde borsasından çıkaracağını bildirdi.
Son dönemlerde yoğun bir şekilde delist duyuruları yapan OKX, şimdi de 17 altcoin’i daha borsadan çıkaracağını duyurdu. Yapılan duyuruda hangi altcoin’lerin borsadan çıkarılacağı da belli olurken, paylaşım X’ten yapıldı.
27 Ekim, Türkiye saatiyle 11.00’de delist edilecek altcoin’ler:
- FODL-USDT
- CHE-USDT
- INT-BTC
- INT-USDT
- PNK-USDT
- MXT-USDT
30 Ekim, Türkiye Saatiyle 11.00’de delist edilecek altcoin’ler:
- SSV-USDC
- DOT-ETH
- COMP-BTC
- UNI-ETH
- KNC-BTC
- ANT-BTC
- MKR-ETH
- XRP-OKB
- CRV-ETH
- LTC-OKB
- SUSHI-ETH
Söz konusu altcoin’lerde yatırma işlemleri 20 Ekim’de durdurulurken, tüm kullanıcılardan mevcut pozisyonlarını hızla kapatmalar veya sonlandırmaları talep edildi.
BTC yükselişe geçti!
BlackRock spot ETF’inin onaylanma ihtimalinin artışıyla birlikte temyizden gelen Grayscale’in spot ETF başvurusuna gelen onay, hem BTC hem de altcoin’lerde yükselişi tetikledi. Kral kripto BTC, Mayıs 2022’den bu yana ilk kez 35 bin doları aştı. Ether (ETH) ise yükselişi takip ederken diğer altcoin’ler de yeşile büründü.
ETH fiyat 1854 dolara kadar yükselirken BTC 35 bin doları aştı. Şu anda ise Bitcoin fiyatı Trendkoin canlı verilerine göre 44,002.00 USD seviyesinde seyrediyor. Öte yandan ETH fiyatı da 2,358.98 USD seviyesinde.
BTC’nin yükselişini değerlendiren CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, Coinbase Premium Endeksi’ndeki yükselişe dikkat çekti.
Büyük yatırımcıların daha çok işlemlerinin izlendiği Coinbase Premium Endeksi’nde balinaların birikim yaptığına işaret eden CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, aynı zamanda olumlu ETF haberlerinin de yükselişi tetiklediğini aktardı.