Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, Rusya’ya uygulanan geniş çaplı yaptırımlara karşı olan duygularını twitter’da dile getirdi.
Rusya Ukrayna savaşı başladıktan sonra Rus vatandaşlarından gelen yoğun başvuru nedeniyle, Hollanda’nın Ruslardan gelen vize başvurularını askıya aldığı haberi geldi.
Hollanda’nın Rusya Büyükelçisi Gilles Beschoor Plug, büyükelçiliğin tüm vize bölümünün “zor ve üzücü bir karar” alarak başvuruları durdurduğunu söyledi.
Başlıklar
Buterin’den tavsiye
Söz konusu gelişme sonrası Buterin, Twitter’a giderek düşüncelerini ifade etti.
Bu vize durdurma kararına dikkat edin. 22 yıl önce ailemle birlikte bir Batı ülkesinden vize alan Ruslarla aynıydık. Bu, babama iyi bir iş kurma fırsatı verdi ve ben de ‘zombiler’ ideolojisinin etkisi olmadan büyüme fırsatı buldum.
Bir kullanıcı ise Buterin’in bu tweet’ine, Avrupa’da bulunan birçok Rus’un, Rus yetkililerin söylemlerini aktif olarak destekledikleri gerçeğine dikkat çekti.
Vitalik Buterin ise, çocuklarına neler olduğuna dair alternatif bir bakış açısı göstermeye çalışarak bu tür insanlara yanıt verilmesini tavsiye etti.
Focus on helping their children hear a different perspective.
— vitalik.eth (@VitalikButerin) April 27, 2022
Vitalik Buterin ve siyaset
Daha önce Vitalik Buterin, Ethereum’un politikanın ötesinde fakat kendisinin olmadığını belirtmişti.
Reminder: Ethereum is neutral, but I am not.
— vitalik.eth (@VitalikButerin) February 24, 2022
Ethereum kurucusu, Nisan ayı başlarında Ukrayna’yı desteklemek için 1500 ETH göndermişti. (mevcut fiyatla 4,3 milyon doların üzerinde).
We're incredibly grateful for @VitalikButerin support and donation of 750ETH!
Besides Unchain Fund, Vitalik has also donated the same amount to @Ukraine.
1500ETH = ~$5m that will make a difference for those in need in Ukraine! 🇺🇦
Thank you, Vitalik & Ethereum fam! 🙏🏻💛💙 pic.twitter.com/RSGy4q2TY7
— unchain.fund (🇺🇦, 🇺🇦) (@Unchainfund) April 6, 2022
Öte yandan Vitalik Buterin, Putin’i savaş çığırtkanlığı yaptığı için defalarca eleştirdi. Ayrıca, Rus silahlı kuvvetleri Ukrayna’ya karşı “özel askeri operasyonunu” başlatırken, Buterin bu eylemi “Ukrayna ve Rus halkına karşı bir suç” sayarak kınamıştı.