The Economist isimli ekonomi dergisi, bu hafta FTX iflası ve kriptoların düşüşünü konu alan, imalı bir kapak tasarımıyla dikkat çekti.
Sosyal medya üzerinden yeni sayısını duyuran dergi, FTX’in iflası ve kriptoların düşüşünü konu alan bir makale hazırladığını bildirdi. Makalenin yanı sıra dergi, kriptoların düşüşünü gösteren imalı bir tasarımı kapağına taşıyarak kripto topluluklarının dikkatini çekti.
Paylaşılan makale ise ‘kriptolar neden geçerli bir kullanım bulmak zorunda’ sorusunu konu aldı. Makalenin başlığı ise ‘Bu Kriptonun Sonu mu’ şeklinde atıldı.
Paylaşımında ise yeni derginin kapak görseliyle birlikte şu ifadeler kullanıldı:
Sadece iki hafta önce Sam Bankman-Fried stratosferdeydi. Kripto para borsası FTX, o zamanlar üçüncü en büyük borsa olarak 32 milyar dolar değerindeydi. Kendi servetinin ise 16 milyar dolar olduğu tahmin ediliyordu.
Bugün ise tam 1 milyon öfkeli alacaklı, korkan kripto borsaları, düzenleyici ve cezai soruşturmaların çoğalmasından başka bir şeye sebep olmadı.
Hızla yükselişi, başarısızlıkları ve skandallarla dolu bir geçmişi olan Sam, endüstriye feci bir darbe indirdi. Kripto daha önce hiç bu kadar suçlu, müsrif ve işe yaramaz görünmemişti…
Yukarıdaki sözleri kullanan paylaşım, kripto severlerin dikkatini çekerken The Economist, sözlerini iyimser bitirdi. Kalıcı bir yeniliğin ortaya çıkması için hala şans olduğunu söyleyen dergi, kripto sektörünün riskleri geride bırakacak geçerli bir kullanım bulması gerektiğini yazdı.