Merkezi borsalardaki ve DEX’lerdeki fiyat ne olursa olsun, tether, tether.to’da her zaman 1 USDT’yi 1 dolara çevrilebileceği konusunda garanti veriyor.
UST’nin sabitini kaybetmesiyle, bu defa USDT birkaç merkezi borsada dolar sabitini korumak için mücadelede. Tether, USDT’nin tether.to’da istenildiği zaman 1 dolar karşılığında kullanılabileceğini söylüyor. Fakat, birçok kullanıcı muhtemelen bunun nasıl yapılacağını bilmiyor.
Tether’in web sitesi nasıl kullanılır?
Fiat para için Tether’i kullanırken, kullanıcıların banka hesaplarına gönderebilmesi için öncelikle birkaç adımdan geçmek gerekiyor.
- Öncelikle Tether’in “tether.to” web sitesinde bir hesap açılmalı. Bu noktada yalnızca isim ve ülkenin belirtilmesi yeterli.
- Daha sonra, e-posta adresi doğrulaması yapılır.
- Ardından, Google Authenticator gibi bir üçüncü taraf uygulaması kullanarak iki faktörlü kimlik doğrulama yapılır.
- Banka hesabı eklenmesi için KYC prosedürünün tamamlanması gerekmektedir. Bunun ücreti ise 150 dolar!
Doğrulama ücretinin yalnızca hesap açma konusunda ciddi olanların başvurmasını sağlamayı amaçlanıyor. Ücret ayrıca, sağlam bir doğrulama sürecinin yürütülmesinden kaynaklanan maliyetlerin bir kısmının dengelenmesine de yardımcı olur.
- Kullanıcıların Tether, EURT veya CNHT göndermesi için bir ERC20 yatırma adresi ve sadece Tether göndermek için bir Omni adresi oluşturabilir. Minimum depozito tutarı 100 bin dolardır.
- Tether tokenleri bir para yatırma adresine aktardıktan sonra, kullanıcılar fiat para birimini çekmek için bir banka hesabı eklenebilir.
- Burada başka bir durum Tether’in maksimum bin dolara kadar olan para çekme işlemleri için %0,1 ücret talep etmesi.
Türkiye’de USDT kullanımı
Bunun dışında, FATF kapsamında olan Türkiye’nin de dahil olduğu bazı ülkelerin vatandaşları için başka bir istisna daha bulunuyor. Terms of Service kısmının 8. maddesinde aşağıdaki ibare yer alıyor:
Tether, herhangi bir nedenle (veya sebepsiz olarak) herhangi bir kullanıcı için veya herhangi bir kullanıcı için Hizmetlerin, Dijital Token Adresinin veya Dijital Token Cüzdanının yönetimini askıya alma veya sonlandırma hakkını saklı tutar. Bu, aşağıdakileri içerir,… (FATF kapsamında) artan izleme altındaki yargı alanları dahil, … Türkiye…