Pazar, Mayıs 22, 2022
Ana SayfaKripto HaberleriSon dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Metaverse ve Web 3.0 hakkında önemli açıklamalar yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün gerçekleşen Metaverse Forumu‘nda bazı önemli açıklamalarda bulundu.

Dijital döneme doğru hızla ilerleyen bu süreçte Erdoğan, en doğru şekilde halkın güçlü ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlanması gerektiğini söyledi.

‘Metaverse Web 3.0’dan daha kapsamlı olacak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı tarafından Ankara Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen Forum Metaverse programına katıldı.

Forum’da yaptığı açıklamalarda Metaverse ve benzeri mecraların gelecek nesilde hayatın bir parçası haline dönüşeceğini söyledi.

Metaverse’ün Web 3.0’dan daha kapsamlı projeler olacağına inandığını söyleyen Erdoğan, bu evrende yer almak için öncelikle gereken altyapının sağlanması gerektiğini belirtti.

Bü süreçte öncelikle 5G-6G gibi yeni altyapı teknolojilerinin yaygınlaştırılmasını söyleyen Cumhurbaşkanı, ülkenin gençlerinin geleceğe en doğru, güçlü ve donanımlı bir şekilde hazırlanması gerektiğinin altını çizdi.

‘Hukuk düzeni kurulmak zorunda’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gereken bu teknolojik altyapının hazırlanabilmesi için stratejik davranılması gerektiğini söyledi.

Altyapı hazırlık işlemerinin yüksek maliyetli oluşuna dikkat çekerek, içerik üretiminin de uygun bir şekilde altyapı hazırlıkları kadar hayati önem taşıdığını belirtti.

Altyapıdan önce tüm dünyanın kullanabileceği içeriklerin üretilip platformların kurulmasını sağlamak istediklerini belirten Cumhurbaşkanı, asıl hedeflerinin kendi medeniyet ve değerlerimizin üzerinde bir evren inşa etmek olduğunu söyledi.

Detaylı olarak internetin ve dijital varlıkların yanlış ya da illegal kullanıma açık olduğuna değinen Erdoğan, hukuk düzenlemeleri uygulanmadan sorunların çözülemeyeceğini belirtti.

‘Teknoloji alanında girişimci gençlere büyük yardımlar yapıyoruz!’

Her şeyden önce ülkemizdeki gençlere büyük imkanlar sağlandığının altını çizen Erdoğan, milli teknoloji hamlesinden bahsetti.

Araştırma ve geliştirme merkezleri ile gençlere birçok imkan sağladıklarını söyledikten sonra teknoloji temelli girişimlere karşı büyük destek ve teşviklerin verildiğini de belirtti.

Gençlerin dünyasına dijital teknoloji imkanlarını kullanarak istenilen iklimin oluşturulabileceğini belirten Erdoğan, Web 3.0 ve Metaverse gibi gelişmelere daha fazla odaklanılması gerektiğini söyledi.

(Visited 308 times, 1 visits today)

Google Haberler

Bu trendi ve hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.
Günün gelişmelerinden e-posta ile haberdar olmak için sitemize abone olun!

Sorumluluk Reddi Beyanı:
Trendkoin.com bir finansal haber ve kripto para haber platformu olarak yayın sağlamaktadır. Yayınları yatırım danışmanlığı hizmeti niteliğinde değildir. Sitede yayınlanan makaleler yatırım tavsiyesi ve danışmanlığı kapsamında değildir. Haberlerde, analist ve yatırımcıların bilgi, yorum ve analizlerine yer verilmekte olup, yayınlanan görüş yorum ve bilgiler sahiplerinin kişisel görüş ve tahminlerine dayanmaktadır. Söz konusu analizler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgiler ile yatırım kararı almak beklentilerinizi karşılamayabilir, hatta uygunsuz sonuçlar doğurabilir. Kripto para işlemleri yüksek derecede risk içerrnekte olup, paranızı kısmen veya tamamen kaybetme riskiniz bulunmaktadır. Trendkoin.com sitesinde yer alan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve trendkoin.com’daki bilgilerin kullanılarak yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan trendkoin.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Uyarı: Trendkoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Trendkoin.com’un iznine tabiidir. Sitede bulunan içerikler izinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayınlanamaz.

Hayrunisa Bayar
Ege Üniversitesi Basım ve Yayım Teknolojileri bölümü öğrencisi olan Hayrunisa Bayar 5 yıldır metin yazarlığı işiyle ilgilenmektedir. Birden fazla haber sitesinde makale, çeviri ve seo odaklı içerikler üreterek, editör olarak görev alan Bayar, son birkaç yıldır kripto para sektöründeki gelişmeleri yakından takip etmeye başlamıştır. Blokchain teknolojisi kendisinin özel ilgi alanları arasındadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!