Dünyaca ünlü Second Life artık platform üzerinden gerçekleşecek olan oyun için satım-alım işlemlerinde kullanıcıların vergi ödemek zorunda olduğunu duyurdu.
Hayatımıza hızla adapte olan Mateverse teknolojisinin öncüsü olan Second Life, vergilendirme haberiyle kullanıcılarının karşısına çıktı.
Vergilendirme uygulamasının yeni gelecek olan güncellemeyle birlikte oyuna dahil edileceği duyuruldu.
2003 yılında ABD merkezli oyun geliştiricisi Linden Lab tarafından piyasaya sürülen oyun; oyuncuların sanal ortamda başka kullanıcılar ile iletişime geçmesine ve etkileşimin olmasına olanak tanıyor.
Bu yönüyle Metaverse teknolojine oldukça benzeyen oyun, öncü olarak nitelendiriliyor.
Oyun kişilerin ikinci bir hayat kurmalarını sağlayarak dijital ortamda yeni bir yaşam fırsatı sunuyor.
Geçtiğimiz günlerde Linden Lab, Second Life oyununda satın alım işlerime vergilendirme geleceğini duyurdu.
Uygulamaya gelecek olan güncelleme ile birlikte oyuncular artık oyun içi alım satımlarda ve abonelik gibi işlemlerde vergi ödemek zorunda olacak.
Oyun geliştiricisi açıklama yaptı
Oyunun geliştiricisi alınan karar ile ilgili 2008 ABD’de yürürlüğe giren yasayı sorumlu tuttu. Yasaya göre çevrim içi alım ve satım işlemlerinde vergi alınması zorunlu kılınmıştı.
Şirket konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;
Oyuncularımızı 2008 yılında yürürlüğe giren vergilerden korumak için şu ana kadar elimizden gelen her şeyi yaptık. Fakat ne yazık ki artık bu durumu kabul etmekten başka çaremiz yok.
Gerçekleştirilen bu vergilendirmeyle birlikte oyun, kullanıcılara vergi uygulamasını şart koşan ilk Metaverse platformu olma özelliğini kazandı.
Uzmanlar; bu kararın emsal olacağına ve kısa bir süre içerisinde Roblox, Decentraland ve Horizon Worlds gibi diğer Metaverse platformlarına da benzer vergilendirme sistemi gelebileceğini ifade etti.