Bitci Teknoloji, Formula 1 tarihinin en başarılı takımlarından McLaren Racing ile Blockchain teknolojileri geliştirilmesi konusunda anlaşmaya vardı.
Şirket, yapılan duyuruya göre McLaren için Bitci Teknoloji’nin Türk mühendis ve yazılımcıları tarafından gelişirilen Türkiye’nin ilk yerli blockchain platformu Bitci Chain üzerinde bir token oluşturmayı planlıyor. Bitci Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Çağdaş Çağlar, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:
“Formula 1 dünyada en çok takip edilen spor organizasyonlarının başında geliyor. Bu organizasyonunun en köklü takımlarından olan, bugüne kadar yakaladığı başarılarla tüm dünyada Formula 1’in efsanelerinden biri olarak kabul edilen McLaren Racing’in, bu proje için bir Türk blockchain şirketini seçmiş olması Türk girişimcilerinin, mühendislerinin, yazılımcılarının dünyada nereye ulaştığını göstermesi açısından çok önemli.”
McLaren Racing Ticari Direktörü Mark Wallerise konuya yönelik şunları söyledi:
“İmzaladığımız anlaşmayla birlikte, Bitci.com’u McLaren F1 takımımızın resmi ortağı olarak duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Bitci com ile sürdüreceğimiz uzun süreli ortaklık ve taraftar token projemiz Formula 1’de türünün ilk örneği olacak. Bahreyn’de başlayacak olan 2021 Formula 1 sezonunun açılışında, MCL35M’de Bitci.com ile ortaklığımızı hayata geçirmeyi dört gözle bekliyoruz.”
Bitci, 17 Şubat’ta Avrupa’nın köklü spor kulüplerinden Glasgow Rangers ile de kulübünün taraftar token projesi için anlaşma imzalamıştı. Şirket, bu anlaşma ile ülkenin ilk blockchain ihracatını da gerçekleştirmiş oldu.Glasgow Rangers iş birliğinin duyurulmasından yalnızca birkaç gün sonra, 23 Şubat’ta ise İspanyol futbol devi Real Betis ile de taraftar token projesi için el sıkıştı.