Kripto donanım cüzdan üreticisi Ledger, Salı günü güvenlik endişeleriyle ilgili devam eden tartışmayı çözmek için büyük bir adım attı.
Geçtiğimiz günlerde Ledger kullanıcılarının seed ifadelerini açığa çıkarabilecek bir güvenlik açığına sahip olduğu iddiaları ortaya atıldı. Bu durum, bazı kullanıcıların varlıklarını Ledger cüzdanlarından başka bir cüzdana taşımalarına yol açtı.
Bu nedenle, Ledger ekibi, kripto pazarındaki güvenlik endişeleriyle başa çıkmak için daha şeffaf olacağını bildirdi.
Ledger CEO’su özür diledi!
Ledger’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Pascal Gauthier, şirketin kullanıcıları şaşırtmak niyetinde olmadığını ve kurtarma endişeleri konusunda açıklık sağlamak istediklerini belirtti. CEO, şirketin gelecekte güvenliğe ve artan şeffaflığa öncelik vereceğini vurguladı. Bu nedenle, şirket açık kaynak kullanımını hızlandırmaya karar verdi.
CEO’nun yaptığı açıklamaya göre, Ledger açık kaynak kodunu kullanarak daha şeffaf bir yaklaşım benimseyecek ve kullanıcıların güvenliğini taahhüt etti.
Açıklamada, açık kaynak kodunun işletim sisteminin temel bileşenlerinden başlayarak yayınlanacağı ve bu süreç tamamlandığında Ledger Recover adı verilen anahtar kurtarma özelliğini içereceği ifade edildi. Bu durum, anahtar kurtarma özelliğinin yayınlanmasının şimdilik ertelendiği anlamına gelebilir.