Pazar, Mayıs 29, 2022
Ana SayfaBitcoin HaberleriFED toplantısından çıkacak olası açıklamalar neler?

FED toplantısından çıkacak olası açıklamalar neler?

Bugün akşam saatlerinde yapılacak olan FED toplantısında faiz artırımı bekleniyor. Daha önceki haberimizde de belirttiğimiz gibi, Başkan Powell, geçtiğimiz aylarda, mart ayı için faiz artırımı olacağına dair bazı ip uçları vermişti.

FED faiz artırımı ne kadar olacak?

Makroekonomik istikrar sağlanmaya çalışılsa da pek mümkün görünmüyor. Yapılacak olan FED faiz toplantısından çıkacak oranın 25 baz puan olmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Toplantı sonrası Powell’ın basın açıklaması yapması bekleniyor.

Kıdemli Ekonomist Stephen Stanley 2022, 2023 ve 2024 faiz projeksiyonlarının toplantının da odağında olabileceğini belirtti. Swap piyasalarında 2022 yılı için toplam 7 faiz artışı fiyatlanıyor. Ayrıca petrol fiyatlarındaki şok artışın görüşülüp görüşülmeyeceği de henüz bilinmiyor.

Fed toplantısında bilanço da görüşelecek

Fed’in 8,9 trilyon dolarlık bilançosunun küçültülmesiyle ilgili detayların verilmesi de beklentiler arasındadır.

Toplantıda görüşülmesi beklenen bir diğer konu da Rusya-Ukrayna savaşının ekonomiye olan etkisi. ABD’nin Rusya’ya olan yaptırımların giderek artması, tüm piyasaları olumsuz yönde etkilemektedir. İşgalin devam etmesinin yeni belirsizliklere yol açtığı da gündemde.

Bitcoin FED Faiz kararı öncesi 40 bin doları geçti

Bitcoin, haftanın başında kısa bir süreliğine 38 bin doların altına düşse de toparlanarak 39 bin doları geçmişti. Karar öncesi BTC fiyatı şu an için 40.484 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Altcoinlerde durum ise, bazı varlıklar çift haneli kazançlarla etkileyici bir şekilde yükselişlerine devam ediyor.

Yapılacak olan basın açıklamasından sonra piyasada dalgalanmalar yaşanabilir. Daha önce yapılan açıklamalardan dolayı BTC ve diğer kripto paraların toplam değeri yüzde 6’dan fazla düşüş göstermişti.

(Visited 285 times, 1 visits today)

Google Haberler

Bu trendi ve hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.
Günün gelişmelerinden e-posta ile haberdar olmak için sitemize abone olun!

Sorumluluk Reddi Beyanı:
Trendkoin.com bir finansal haber ve kripto para haber platformu olarak yayın sağlamaktadır. Yayınları yatırım danışmanlığı hizmeti niteliğinde değildir. Sitede yayınlanan makaleler yatırım tavsiyesi ve danışmanlığı kapsamında değildir. Haberlerde, analist ve yatırımcıların bilgi, yorum ve analizlerine yer verilmekte olup, yayınlanan görüş yorum ve bilgiler sahiplerinin kişisel görüş ve tahminlerine dayanmaktadır. Söz konusu analizler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgiler ile yatırım kararı almak beklentilerinizi karşılamayabilir, hatta uygunsuz sonuçlar doğurabilir. Kripto para işlemleri yüksek derecede risk içerrnekte olup, paranızı kısmen veya tamamen kaybetme riskiniz bulunmaktadır. Trendkoin.com sitesinde yer alan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve trendkoin.com’daki bilgilerin kullanılarak yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan trendkoin.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Uyarı: Trendkoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Trendkoin.com’un iznine tabiidir. Sitede bulunan içerikler izinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayınlanamaz.

Seren Barlakhttp://wwww.trendkoin.com
Adnan Menderes Üniversitesi mezunu olan Seren Barlak, 3 yıl çeşitli platformlarda content writer ve rewriter olarak çalışmış ayrıca çevirmenlik ve içerik editörlüğü görevlerinde de bulunmuştur. Uzun bir süredir kripto para sektörü ile ilgilenen Barlak, blockchain, gaming ve yurtdışı platformlarda yayınlanan diziler hakkında inceleme yazıları yazmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!