Ethereum, büyük bir direnç alanından reddedildiği için tekrar kırmızıya döndü. Lider altcoin son 24 saat içinde %10’luk bir kayıpla ilk 10’daki ikinci en kötü performansı kaydetti.
Şu anda ise Trendkoin canlı verilerine göre 1.115 dolardan işlem görüyor.
Başlıklar
Ethereum fiyatı yenik düşebilir
Pangea Fon Yönetimi Kurucu Ortağı Daniel Cheung’a göre, piyasadaki genel duyarlılık tüm zamanların en düşük seviyesinde görünüyor. Ancak bir kapitülasyon için hala yer var ve ETH’nin fiyatı makroekonomik koşullara yenik düşebilir.
Cheung Ethereum’un, geleneksel hisse senetleri ve Nasdaq 100 ile ilişkili olduğunu iddia etti. Cheung’un iddiasına göre kripto piyasası, hisse senedi fiyat hareketlerine duyarlı hale geldi.
Pangea’dan Daniel Cheung analizine göre, Nasdaq 100 hala düşüş görünümünde olduğu için, Ethereum’un da mevcut seviyelerinden %40’lık bir düşüş görebileceğini iddia ediyor.
Cheung, Nasdaq 100’de ve sonuç olarak Ethereum’da yaklaşan olası çöküşün, zayıf bir kazanç mevsimi tarafından yönlendirileceğine inanıyor. Bu da ETH’nin fiyatını 2020’den bu yana ilk kez 1.000 doların altına ve hatta 500 dolara kadar düşmesine zorlayabilecek koşullardan biri.
Öte yandan, geleneksel piyasanın FED’i yanlış okuduğunu da iddia ediyor. FED, şu anda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile ölçülen 40 yılın en yüksek seviyesindeki enflasyonu faiz oranlarını artırarak yavaşlatmaya çalışıyor.
Ethereum hisse senetlerini takip edecek mi?
Cheung, piyasa katılımcılarının FED’i hafife aldığını ve bu nedenle sonuçlara hazırlıksız yakalanabileceklerini şöyle ifade etti:
… Özellikle bunun çok az yatırımcının deneyimlediği bir piyasa rejimi olduğu göz önüne alındığında, önümüzdeki aylarda, takip eden düşük kazanç revizyonlarının daha fazla tekrarı olacaktır.
Aslında analiz, ABD’nin zaten bir ekonomik durgunluk içinde olabileceğini savunuyor. Bu, FED’i piyasaya daha fazla baskı yapması için destekleyebilir. Sonuç olarak ise Ethereum ve diğer kripto para birimleri üzerinde daha da kötü bir etkiye sahip olabilir.
Cheung’un analizi, bugün ABD finans kuruluşları tarafından yayınlanacak GDP (Gayri Safi Yurtiçi Hasıla) büyümesine ilişkin raporla doğrulanabilir. Cheung’a göre bu rapor, ekonomik yavaşlamayı işaret ederken daha fazla aşağı yönlü baskıya sebep oluyor. Tüm bunlarla birlikte gerçekleşen baskı, şirketlerin kazanç sezonunu etkiliyor:
GDP baskısı + TÜFE baskısı + FOMC yorumları bu plana göre giderse, muhtemelen bir kez daha üç basamaklı bir ETH fiyatı göreceğiz.