Ethereum Beacon Chain şimdilerde büyük bir fon akışı yaşıyor ve bu durum, staking kilidinin açılması gerçekleştiğinde beklenenden daha fazla satış baskısına neden olabilir.
Söz konusu gelişmenin uzun vadede ETH’nin piyasadaki konumunu sağlamlaştırması muhtemel olsa da, kısa vadede, kripto paranın fiyatını olumsuz etkileyebilecek önemli bir satış baskısı getirebilir.
Ethereum Beacon Chain, yeni Ether ağı için koordinasyon mekanizması vazifesi görerek yeni blokların oluşturulması ve doğrulanmasını sağlarken ağın güvenliği için validatörleri (doğrulayıcı) ETH ile ödüllendirir.
Yaklaşmakta olan staking kilidinin açılmasıyla, sahipleri Ether’lerini staking sözleşmelerinden çekebilecek ve öncesinde kilitlenmiş fonlarının kontrolünü etkin bir şekilde yeniden kazanabilecekler.
Fonlara artan erişim, kripto para için uzun vadede bir yükseliş göstergesi olsa da, yatırımcılar kilidi açılmış Token’lerini satmayı seçebilecekleri için kısa vadeli bir dalgalanma potansiyeli de bulunduruyor.
Sonuçta, satış baskısında bir artış yaşanabilir ve bu da Ether fiyatında geçici bir düşüşe yol açabilir. Bununla birlikte, kilit açma olayının Ethereum’a yeniden ilgi ve yatırım için bir katalizör görevi görebileceğini de belirtelim.
Yani, likidite ve fonları serbestçe hareket ettirme yeteneğinin artması, yeni yatırımcıları piyasaya girmeye teşvik edebilir ve bunun sonucunda talebi ve fiyatı yükseltebilir.
Bunun yanısıra, staking kilidinin açılması olayı, Ethereum’un tarihinde önemli bir dönüm noktası ve daha fazla ölçeklenebilirlik, güvenlik ve ağ verimliliğine yönelik çok önemli bir adım olarak görülüyor.
Ethereum ağı gelişmeye devam ettikçe, Solana ve Cardano gibi rakiplere rağmen merkezsiz uygulamalar oluşturmak için başvurulacak ilk adres olarak öne çıktığı için Ether için uzun vadeli görünüm olumlu olmaya devam ediyor.
Ethereum Beacon Chain neydi?
Ethereum Beacon Chain, 2020’de başlatılan orijinal proof-of-stake (CZ PoS) blok zincirinin adıydı. Ethereum Mainnet’te etkinleştirilmeden önce PoS mutabakat mantığının sağlam ve sürdürülebilir olmasını sağlamak için oluşturulmuştu. Öncesinde, orijinal proof-of-work Ethereum ile birlikte çalıştı. Ethereum’da proof-of-work’ün kapatılmasıyla The Merge gerçekleştiğinde, artık iki blok zinciri yerine; sadece bir adet proof-of-stake Ethereum zinciri oldu.
Ethereum Beacon Chain, staker’lar gerçek Ethereum işlemlerini doğrulamaya başlamadan önce Ethereum staker’larının ağını yürüten ve koordine eden bir hesap defterine verilen isimdi.
Ethereum üzerinde iş kanıtı (PoS) madenciliğinin yerini alan mutabakat motorunu tanıttı ve onunla birlikte birçok önemli iyileştirme getirdi.
Ethereum Beacon Chain, şimdiki güvenli, çevre dostu ve ölçeklenebilir Ethereum için temel bir bileşendir.