Çin müşterilerine hitap eden en büyük kripto borsalarından biri olan Huobi Global, bu yıl içinde Çin merkezli tüm kullanıcı hesaplarını kapatacağını duyurdu.
Borsa Pazar günü yaptığı bir duyuruda, Çin Halk Bankası’nın kripto ticareti faaliyetlerini sonlandırmak için sert önlemleri açıklamasından sonra Cuma gününden geçerli olmak üzere Çin anakarasındaki yeni kullanıcılar için hesap kaydını durdurduğunu bildirdi.
Borsa Pazar günü yaptığı açıklamada şu ifadeleri kaydetti:
“Huobi Global, mevcut anakara Çin kullanıcı hesaplarını 31 Aralık 2021 saat 24:00’e (UTC+8) kadar kademeli olarak kaldıracak ve kullanıcıların varlıklarının güvenliğini sağlayacak. Resmi duyurular, e-postalar, kısa mesajlar vb. aracılığıyla kullanıcıları belirli düzenlemeler ve ayrıntılar hakkında bilgilendireceğiz.”
Huobi’nin borsa tokeni HT, borsanın haberi duyurmasından sonraki bir saat içinde %15 düştü ve değer kaybı son 24 saatte %27’nin üzerine çıkardı. HT şimdi Huobi’de 6.3 dolardan el değiştiriyor.
Çinli kripto para blog yazarı Colin Wu, borsaların şu anda yoğunlaşan baskıların ışığında “daha büyük baskı” ile karşı karşıya olduğunu belirtti.
Tether Çin’de düşüyor
Çin’in kripto endüstrisi üzerindeki artan kısıtlaması, dünyanın en büyük stablecoin’i Tether (USDT) üzerinde önemli bir satış baskısı yarattı.
25 Eylül’de, Huobi’nin tezgah üstü (OTC) piyasasında yuan karşısında yaklaşık %10 indirimle işlem görmeye başladı.
#usdt is being dumped at around 10% discount on huobi. pic.twitter.com/362Xay7QIe
— Red Li (@redtheminer) September 26, 2021