ABD merkezli kripto borsası Coinbase, Ethereum’un ERC-20 protokol standartına yanıtı olan Solana Program Kitaplığı (SPL) tokenlerinin işlemlerine izin vermeyi planlıyor.
Öte yandan 4.8 milyar dolarlık dolaşım arzı ile Solana’ya özgü USDC‘nin de desteklenen varlıklar arasında yer alacağı düşünülüyor. Ancak yakın gelecekte Solana ekosistemindeki varlıkların listeleneceği konuşulsa da, Coinbase tarafından konuyla ilgili henüz net bir yorum yapılmadı.
“İlginizi çekebilir: Kripto düzenlemesinde vergi, sermaye ve borsa şartları netleşiyor! İşte son gelişmeler…”
Coinbase stratejisi: Her varlığı listelemek!
SPL tokenlerinin listelenmesi, Coinbase’in token listeleme stratejisinde önemli bir gelişmeyi işaret etti. Şimdiye kadar Coinbase; sadece Ethereum tabanlı coinleri, Algorand (ALGO) ve Cosmos (ATOM) gibi lider Layer 1 varlıklarını listeledi.
Coinbase CEO’su Brian Armstrong’un kapsamlı hedefi ve Coinbase’in listeleme stratejisi ile ilgili 28 Haziran 2021’de attığı bir tweette şöyle yazıyordu:
Coinbase’in varlıkları nasıl listelediğine dair hatırlatma: Amacımız, bunu yapmanın yasal olduğu her varlığı listelemektir.
“İlginizi çekebilir: Elon Musk bu sefer DOGE’yi değil, bu varlığı uçurdu: Yüzde 285 bin fırladı!“
Solana piyasa değeri açısından ne durumda?
Bununla birlikte Solana‘nın borsalar, stake protokolleri ve DeFi coinlerine göre piyasa değeri hala oldukça küçük.
Shiba Inu (SHIB) ve Chainlink (LINK) gibi Ethereum tabanlı tokenlerin piyasa değeri 10 milyar dolar civarında seyrederken, Coinbase verilerine göre aynı metrikteki en büyük SPL tokeni 281 milyon dolarla Serum (SRM) oldu.
Alım satımın ilk olarak hangi bölgelerde çevrimiçi olacağı veya Coinbase’in hangi SPL tokenleriyle başlamayı planladığı şu an için belli değil. Ancak Coinbase CEO’sunun Haziran ayında yaptığı paylaşıma bakılırsa, stratejileri gereği, ilerleyen günlerde Solana ekosisteminden birçok tokenin listeleneceği varsayılabilir.
“İlginizi çekebilir: Powell’ın şahin yorumları pembe havayı dağıttı! Bitcoin kazançlarını geri bıraktı“