Bitcoin, 20 bin doların üzerine çıkmadan önce Pazar günü son 18 ayın en düşük seviyesi olan 17,5 bin dolara geriledi ve ardından gelen saatlerde, stresli ayı piyasasındaki hareketinde bir nebze olsun nefes aldı.
CoinMarketCap verilerine göre, BTC son 24 saatte yüzde 10 civarında toparlandı ve yazım esnasında hayal kırıklığı yaratan yeni düşük seviyesinden 20.573 dolara yükseldi.
Coin şu anda 2017 yılının tüm zamanların en yükseği olan 17 bin ila 20 bin dolar aralığını yokluyor ve sürekli olarak düşük fiyatları takip ederek, aşırı satıcı baskısının olduğunu gösteriyor.
BTC, Cumartesi günü 17.677 dolara kadar düşmüştü.
Bitcoin boğaları 13 bin dolara düşmemek için mücadele ediyorlar
Lider kripto para, 20 bin doların altına düşerek, analistlerin bir zorlayıcı satış dalgasına yol açabileceğini söylediği piyasa trendini tetiklemişti. Piyasadaki büyük yatırımcılar, böyle bir senaryoda BTC ve ETH türevlerindeki pozisyonlarını kapatmak zorunda kalacaklardır.
Öte yandan, bir önceki saatte, genel kripto para piyasası yüzde yaklaşık 3,7 artarak 972 milyar dolara geldi.
Geçtiğimiz hafta, BTC değerinden yüzde 30’unu, ETH ise yüzde 31’ini kaybetmişti. Bitcoin, 10 Kasım’daki tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan 69.044 dolardan yüzde 70 düşük. Ethereum ise ATH’sinden 4.878 dolardan yüzde 77 düşük durumda.
National Alliance Securities’den Andrew Brenner bugün, bireysel yatırımcıların, birkaç profesyonel traderın aktif olduğu hafta sonu boyunca Bitcoin satın almalarının, kripto paranın bir miktar yukarı yönlü kıpırdanabilmesini sağladığını söyledi.
Bazı uzmanlara göre, haftanın kapanışında Bitcoin, 20 bin doların üzerine çıkarak, kendisini 13.800 dolara kadar düşürebilecek bir satış dalgasını geçici olarak duraklatmayı başardı.