Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaEditörün SeçimleriBirleşmiş Milletler: Kuzey Kore füzelerinin parasını çalıntı kripto paralardan karşılıyor!

Birleşmiş Milletler: Kuzey Kore füzelerinin parasını çalıntı kripto paralardan karşılıyor!

Bir BM raporu, Kuzey Kore'nin nükleer füze programını çalıntı kripto paralarla finanse ettiğini ve son 2 yılda en az 50 milyon dolar çaldığını gösteriyor

Birleşmiş Milletler: Kuzey Kore füzelerinin parasını çalıntı kripto paralardan karşılıyor!

Reuters‘in ulaştığı gizli bir BM raporunda, Kuzey Kore’nin füze programını çalıntı kriptolarla finanse ettiğini iddia ettiği belirtiliyor. Bir medya brifinginde, BM yetkilileri, Kuzey Kore’nin 2020 ve 2021’de en az 50 milyon dolardan fazla kripto çalmış  olduğunu ifade ettiler.

Rapor, ülkenin düzenlediği birkaç siber saldırı sayesinde nükleer füze programı için önemli bir gelir kaynağı yarattığını belirtiyor. Saldırıların hedefleri Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika’daki borsalar olup, en az üç borsa saldırıya uğramış.

Batılı yönetimleri endişelendiren bir dizi füze testi için birkaç haftadır medyada konu edilen ülkenin, ekonomik zorluklar ve gıda kıtlığı nedeniyle bu programları nasıl finanse ettiği merak ediliyordu.

Chainalysis: Kuzey Kore’nin çaldıkları 400 milyon dolar değerinde

Öte yandan, blok zinciri istihbarat ve güvenlik şirketi Chainalysis de asya ülkesinin kripto para hırsızlıklarını bildirmişti. Şirket, uzakdoğu ülkesinin 2021 yılında kripto platformlarına en az yedi saldırı gerçekleştirdiğini ve yaklaşık 400 milyon dolarlık hırsızlığın gerçekleştiğini kaydetmişti. Güney Kore medyası da, Kuzey Kore tarafından kripto platformlarından bugüne kadar en az 1,7 milyar dolar çalınmış olduğunu bildirmişti.

İlginizi çekebilir: Biden’ın kripto planı ne olabilir? Kriptoları ulusal güvenlik meselesi olarak nitelemişti

Hükümetler siber saldırılardan endişe duyuyor

Birçok ülke kriptolarla ilgili düzenlemelere hazırlanırken, kripto paralar konusunda siber suçları durdurma konusunda şüpheler devam ediyor. Biden yönetimi, siber suçları kriptolarla ilgili en büyük problemlerden biri olarak belirlemişti.

DXY, Bitcoin, Btc, Kriptopara

KYC ve AML standartları, bu faaliyetleri engellemede bir nebze de olsa etkili. Fakat varlığın doğası, yasa dışı faaliyetlerin tamamen ortadan kaldırılmasını zorlaştırıyor. Ancak borsalara yönelik siber suçlarda, güvenlik ve kara liste adresleri konusunda sorumluluğun borsalara yüklenmesi bekleniyor.

Rapor, hükümetlerin kripto varlık sınıfı ve ilgili teknolojilerin nasıl üstesinden gelineceği üzerine kafa yorarken geliyor. 2022, bu konuda önemli bir yıl olmaya hazırlanıyor ve büyük ekonomilerden kripto düzenlemesi hakkında birkaç açıklama bekleniyor.

(Visited 62 times, 1 visits today)

Google Haberler

Sorumluluk Reddi Beyanı:
Trendkoin.com bir finansal haber ve kripto para haber platformu olarak yayın sağlamaktadır. Yayınları yatırım danışmanlığı hizmeti niteliğinde değildir. Sitede yayınlanan makaleler yatırım tavsiyesi ve danışmanlığı kapsamında değildir. Haberlerde, analist ve yatırımcıların bilgi, yorum ve analizlerine yer verilmekte olup, yayınlanan görüş yorum ve bilgiler sahiplerinin kişisel görüş ve tahminlerine dayanmaktadır. Söz konusu analizler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgiler ile yatırım kararı almak beklentilerinizi karşılamayabilir, hatta uygunsuz sonuçlar doğurabilir. Kripto para işlemleri yüksek derecede risk içerrnekte olup, paranızı kısmen veya tamamen kaybetme riskiniz bulunmaktadır. Trendkoin.com sitesinde yer alan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve trendkoin.com’daki bilgilerin kullanılarak yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan trendkoin.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Uyarı: Trendkoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Trendkoin.com’un iznine tabiidir. Sitede bulunan içerikler izinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayınlanamaz.

Erçal Savaş Kından
ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Erçal Savaş Kından 21 yıl çeşitli Banka ve Holding'lerde Auditor ve Portföy Yöneticisi olarak çalışmıştır. Şu anda Dijital Pazarlama Yöneticisi olarak çalışmakta olup, yaklaşık 4 senedir kripto paralar ve merkeziyetsiz finansal ürünler konusu ile ilgilenmektedir. Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Lisansı - SPL 3 lisansına sahiptir. İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde de Rusça ve Franszca dillerini bilmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz