Binance, 2018 yılında alım satım ücretinin yüzde 10’unu tahsis ederek kullanıcılar için Güvenli Varlık Fonu’nu (SAFU) başlattı.
Başlıklar
SAFU nedir?
İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto borsası, kullanıcılar için Güvenli Varlık Fonu’nun (SAFU) 1 milyar dolarlık değerlemeye ulaştığını açıkladı.
Kullanıcı koruma sigortası fonu, kullanıcıların çıkarlarını korumak için Temmuz 2018’de kuruldu. Binance işlem ücretinin yüzde 10’unu SAFU’ya tahsis etmeye başladı. Kripto borsası, şeffaflığı sağlamak için fonların tutulduğu iki cüzdan adresini de açıkladı. İki cüzdanda BUSD, BNB ve BTC olarak milyar dolarlık bir varlık bulunuyor.
“İlginizi çekebilir: Binance’in erişimi artıyor“
Binance CEO’sundan diğer borsalara çağrı
Dev borsanın CEO’su Changpeng Zhao, diğer kripto platformlarını da kendileri gibi acil durum sigorta fonlarının ayrıntılarını açıklamaya davet etti. Bunu yapmanın onları daha şeffaf hale getireceğini ve ayrıca düzenleyicilere olan bağlılıklarını sergilemelerine yardımcı olacağını söyledi.
Borsanın sözcüsü, SAFU’nun kullanıcıların çıkarlarını korumak için tasarlandığını ve fonların borsanın takdirine bağlı olarak kullanıldığını açıkladı. SAFU’nun kendi borsalarına odaklandığını ancak bununla sınırlı kalmadığını belirterek şunları ekledi:
SAFU’nun amacı kendi kullanıcılarımızı korumaktır ve gerekirse Binance.com dışındaki sorunları ele alma hakkımızı saklı tutuyoruz.
Açık düzenlemelerin yokluğunda, birçok ülkedeki kripto yatırımcıları, fonlarının güvenliği açısından yalnızca kripto borsalarının güvenlik önlemlerine bağımlıdır. Bununla birlikte, vaat edilen güvenliğe rağmen bugüne kadar en dikkate değer kripto platformları bile saldırıya uğramış ve milyonlarca kullanıcının fonları kaybolmuştu. Bu tarz durumlarda, kullanıcı sigorta fonlarının rolü çok önemli bir konu haline gelmektedir.
Bununla birlikte, merkezi olmayan borsalar ve protokoller hacklenme kolaylığı açısından bilgisayar korsanlarının ilk hedefleri olsa da, bu durum merkezi borsaları daha güvenli hale getirmemektedir.
Geçtiğimiz ayın başlarında, bir bilgisayar korsanının 483 kullanıcının fonlarını hortumlamayı başarmasının ardından, toplam 33 milyon dolarlık bir kayıp yaşanmıştı. Kripto platformu daha sonradan, fonlarını kaybeden kullanıcıların zararlarını tazmin ettiği iddia etmişti.