Yaygın olarak takip edilen bir kripto analisti, Ethereum rakibi Algorand’ı (ALGO) tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarabilecek şeyi açıkladı.
Başlıklar
Kullanıcı benimsemesi düşük seviyede
Yeni bir YouTube videosu paylaşan popüler kripto kanalı Coin Bureau, 2.04 milyon abonesine akıllı sözleşme platformu Algorand hakkında konuştu. Coin Bureau’ya göre altcoin, şu anda pazardaki arzının katlanarak büyümesi de dahil olmak üzere bir dizi temel zorlukla karşı karşıya.
Algorand’ın ilk problemi kesinlikle kullanıcı benimsemesinde bariz eksiklik. Son zamanlarda ele aldığım hemen hemen her akıllı sözleşme odaklı kripto para birimi, yalnızca son birkaç ayda kullanıcı tabanında üstel bir büyüme gördü. Ancak bu üstel büyüme henüz o kadar belirgin değil.
Bunun sebebinin Algorand cüzdanlarının, Metamask gibi diğer cüzdanlar kadar tanıdık veya kullanıcı dostu olmadığı gerçeğiyle alakalı olduğunu düşünüyorum.
ALGO’nun ikinci problemi ise fiyat performansı ve arz dengesi. ALGO tokenomikleri hala olması gerektiği gibi değil. Arz piyasaya vurmaya devam ederken işler daha da kötüleşti. Aslında, Algorand Foundation’un eski CEO’su Sean Lee, Ocak ayındaki bir açıklamasında, ALGO’nun arzının yalnızca 2021’de 1,4 milyardan 6,3 milyarın üzerine çıkışını kutlamıştı.
Kullanıcı hedefleri tutarsa yeni ATH gelir
Coin Bureau ayrıca, ALGO için yeterli talep olmadığından sorunların daha da kötüleştiğini söyledi:
ALGO’ya çok fazla talep olmamasının ana nedeni, varlığın dikkatini perakende kullanıcılar ve yatırımcılar yerine, kurumlara ve kurumsal yatırımcılara hitap etmeye odaklamış olmasıdır. Anladığım kadarıyla ALGO, ‘yeşil’ olmaya yönelik aşırı agresif çabasıyla kurumsal kitleye hitabında çok yüksek standartları hedefliyor.
Bu sorunlara rağmen kripto analisti, akıllı sözleşme platformunun kurumsal yatırımcılara odaklanma stratejisi başarılı olursa, yeni fiyat rekorları kırabileceğini söylüyor.
Algorand’ın üzerinde çalışması gereken birkaç şey var. Ancak kurumsal benimsemeye ilişkin çalışmaları başarılı olursa, ALGO, önceki ATH’ını aşmak için ihtiyaç duyduğu talebi yaratabilir.