Ethereum rakibi Algorand coin kurucusu, blok zincirlerin, geleneksel finans kurumları tarafından kullanılan ana araçlar haline gelmesinden dolayı, tek bir temel özelliğe sahip kripto varlıkların önümüzdeki on yıl içinde hayatta kalacağını söylüyor.
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) bilgisayar bilimi ve kriptografi profesörü olan Silvio Micali, Los Angeles Times’a verdiği yeni bir röportajda, düşük işlem maliyetlerine sahip dijital varlıkların gelecekte hayatta kalacağını söylerek şu sözlere yer veriyor:
Blok zinciri işlemler için kullanılmaya başlandığı anda, bence çok düşük maliyetle işlem yapabilen birkaç blok zinciri ortaya çıkacak.
Geleneksel finans blok zincirine geçmeye başladığında, gerçekten büyük ve işlemsel bir şekilde kullanılan blok zincirlerin hızlandığını göreceksiniz.
Ve [Bitcoin gibi] birkaç değer deposu belki kalacak.
Algorand Vakfı’na göre, akıllı sözleşme platformundaki bir işlem 0,001 ALGO’ya mal oluyor.
Algorand coin’in güçlü yönleri
Micali ayrıca Algorand’ın güçlü yönlerinden birinin yüksek enerji verimliliği olduğunu söylüyor. Ona göre Algorand, Bitcoin tüketimine göre çok daha küçük bir alan kadar enerji tüketiyor.
Bitcoin, küçük bir ülke kadar elektrik emer ancak Algorand yaklaşık 10 ev kadar elektrik tüketir.
Bununla birlikte Micali, en son teknoloji ile modası geçmiş kripto projelerinin bir arada olduğu bir çağda yaşadığımızı, hem Sanayi Devrimi hem de insanlık tarihi ile karşılaştırmalar yaptığımızı belirtiyor.
Oldukça bölünmüş bir dünyadayız. Algorand’ın aynı zamanda bir arada var olduğuna inandığım blok zinciri 1.0, 2.0, 3.0, 4.0’a sahibiz. Yani bu oldukça benzersiz. Sanayi Devrimi’ne bakarsanız gittikçe daha sofistike teknolojilere sahip olursunuz, bu yüzden genellikle tüm bunlar bir arada bulunmaz.
Biz şu anda son derece sofistike blok zincirlerinin olduğu ve erken nesil blok zincirlerinin olduğu çok eşsiz bir andayız. Sanki Neandertaller ve Homo sapienler birlikte yaşıyormuş gibi.
Algo yazının yazıldığı sırada 0.6970 dolardan işlem görüyor.